סכיני שף לשף פרטי לאירוע חברה

סכיני שף לשף פרטי לאירוע חברה
שף

כל מי שאוהב לבשל, בין אם מדובר על בשלן חובב או שף מקצועי, יודע כמה סכין טובה היא כלי הכרחי. הסכין היא “הארכת היד” של השף עד לחומר הגלם, ולסוג ואיכות סכינים למטבח, יש השפעה על טריות ושמירת הטעם של המזון.

 

סכין טובה מאפשרת לנו לבצע חיתוכים מסובכים יותר, בצורה מדויקת יותר, מה שיכול להיות ההבדל בין מנה בינונית למנה מנצחת. כל מי שיצא לו להשתמש בסכין שף איכותית או בסכין מיוחדת לירקות או לבשר, סכינים למטבח לייעודים שונים, יודע לזהות את ההבדל. סכין שף כזו עושה עבודה יוצאת מגדר הרגיל, ויש הבדל ניכר בכל חיתוך וחיתוך. היא קלה יותר לשימוש, מדויקת, עמידה וחזקה. העולם המערבי מייצר סכיני שף טובות, אך מתברר שהסכינים הטובות בעולם בעצם מגיעות מיפן.

 

אמנות ייצור הסכינים ביפן

 

מאחורי אמנות ייצור הסכינים היפניות, הנחשבות היום לטובות ביותר בעולם יש היסטוריה מפוארת שמתחילה בעיר סאקאי. במאה החמישית עברו אליה חרשי ברזל מכל קצוות יפן על מנת לסייע בבניית קברו המרהיב של הקיסר נניטוקו. עד מהרה היא הפכה לעיר שמתמחה בפלדה במהרה, והיום חלק מן הסכינים הכי טובות בעולם מיוצרות בה. דבר נוסף שהפך סכינים למטבח מתוצרת יפן, לשם נרדף למוניטין ומוצר מנצח היא העובדה שבתקופה של הסמוראים, הם התהדרו בחרבות שנעשו בעבודת יד ע”י חרשי פלדה. כאשר ביטלו את ההיררכיה המעמדית ביפן, הפסיקו גם לייצר את החרבות וכל אומני ייצור החרבות החלו לעסוק ביצירת סכינים הנעשות באופן מסורתי ואותנטי, בדיוק כפי שיוצרו החרבות.

 

סוגי סכינים למטבח ששווה לקנות

 

רובנו לא מבינים בסוגי פלדה וקצת מתבלבלים כשאנחנו רוצים לקנות סכין טובה.

 

הנה כמה מסוגי הסכינים היפניות הנפוצים ביותר:

 

  • סכין מפלדה לבנה – מדובר בפלדה עשירה בפחמן המזוקקת ללא תוספות.
    מדובר בסכין ברמה גבוהה ביותר.
  • סכין מפלדה כחולה – מדובר בסכין מפלדה לבנה שהוסיפו לה כרום וטונגסטן, קלה יותר לייצור מסכין מפלדה לבנה, אך איכותית ביותר גם כן.
  • סכין מפלדת VG10 – הפלדה הזו היא פלדה מתקדמת בעלת עמידות גבוהה נגד חלודה, והיא אופציה מעולה למי שמבשל הרבה בבית.

 

ההבדלים בין סכין יפנית לסכין מערבית

 

היפנים מייצרים את הסכינים הטובות בעולם, סבורים מומחי סכינים רבים, והם שונים מייצור סכינים בעולם המערבי, מה שהופך את המוצר המוגמר שלהם לשונה בתכליתו. הנה שניים מההבדלים הניכרים ביותר בין סכין בייצור מערבי לסכין בייצור יפני.

 

  1. הלהב – בעוד שבסכינים מערביות הלהב בדרך כלל מושחז משני צדיו בצורה שווה, בסכינים היפניות צד אחד מושחז יותר מהשני, מה שגורם ללהב להיות חד ודק יותר. להבים כאלה יש בסכינים המעולות של החברות יאמאוואקי ומסוטאני קוניהירה.
  2. סכינים מערביות עשויות בדרך כלל מפלדה רכה. הסכינים היפניות עשויות מפלדה חזקה ועמידה יותר העשירה בפחמן. ייצור הפלדה מתבצע על ידי שילוב ברזל עם חומרים כימיים שונים כמו סיליקון, זרחן וגופרית, ועם פחמן, שהוא המרכיב החשוב ביותר בפלדה, ורמה גבוהה שלו יוצרת פלדה איכותית.

 

קרא עוד: השכרת כלים | ציוד לאירוע

כל הזכויות שמורות לדוד כליף אירועים בע''מ © לאתר דוד כליף אירועים בע''מ
האתר נבנה ע"י חברת קורנגה, מומחית ב קידום אתרים בגוגל